Тази страница използва "бисквитки" (cookies) за запаметяване на избрания език, навигация и настройки. Съгласно Общия регламент относно защитата на данните сме задължени да Ви уведомим за условията си за защита на данните, които може да разгледате тук. Личните Ви данни няма да бъдат използвани по никакъв начин, освен с Ваше изрично съгласие.

лого Интродукция
 

Разсадникът няма да работи с клиенти на дребно

Разсадникът е затворен за посещение за клиенти на дребно. Достъпът е позволен за представители на озеленителни фирми, градински центрове и разсадници.

Времето в разсадника

времето в разсадника

Тук може да видите какво е времето в разсадника, отчетено от собствената ни метеорологична станция.

Връзки

страницата ни във Facebook Facebook

Широколистни и иглолистни видове в наличност - наличности и цени

Всички растения, произвеждани в разсадник Интродукция са в контейнери (саксии). Това дава възможност за засаждане на терена по всяко време на годината с минимален стрес за растението, което е и предпоставка за бърз старт на растежа. Растенията се подлагат на периодична резитба за оформяне и сгъстяване.
Размерите отговарят на стандартите на Европейската асоциация на разсадници (ENA), както и на БДС. Ботаническите наименования съответстват на Международния списък на дървесни и многогодишни растения.

Асортиментът от декоративни растения е богат и съобразен с климатичните условия в България, особено на фона на променящият се климат. Приоритет е не само добрият търговски вид, но и устойчивостта на всички предлагани сортове. Основната част от продукцията е в едно-, дву- и трилитрови контейнери (саксии). Почти всички растения се произвеждат вегетативно (най-често от резници), така че да се запазят сортовите белези, като материалите се взимат от собствен маточник. Разбира се, някои от произвежданите видове са със семенен произход.

Жив плет

Живите плетове се отглеждат от най-разнообразни видове. В момента в България най-използвана за тази цел е смарагдовата туя (Thuja occidentalis 'Smaragd'), която е сорт на западната туя. В последните години се наблюдават все по-големи щети по този вид, предизвикани от промяната в климата към по-сухо и топло лято. Препоръчваме замяната на този вид с някой по-устойчив - например някой от сортовете на моливното дърво (Juniperus scopolorum 'Moonglow', 'Blue Heaven), дървовидна китайска хвойна (Juniperus chinensis 'Spartan') или храстовидни форми на източната туя (Thuja orientalis). Разбира се, има стотици видове, които са подходящи за създаване на жив плет. На практика почти всяко по-високо храстовидно или дървовидно растение може да се използва за тази цел.

Засаждане на растенията


Всички права запазени. Съдържанието на този сайт, включително текстове, снимки и скици, са предмет на авторско право и са собственост на СД "Интродукция - Георгиев и С-ие". Използването на текстове и изображения от www.introduction.bg е забранено, освен при изрично писмено разрешение от страна на собственика на правата.

Ид. № по ДДС: BG833088948, Разсадник за декоративни растения Интродукция, с. Арнаутито 6069